fotoreis - schotland glencoe - oktober 2016

Article text


Locatie: Schotland – Glencoe
Datum: 4 - 9 oktober 2016

Glencoe is onder (landschaps)fotografen misschien wel het bekendste gebied van Groot-Brittanië. En niet zonder reden: imposante bergtoppen, steile rotswanden, onstuimige rivieren en talloze watervallen wisselen elkaar in duizelingwekkende vaart af. Direct naast deze glen, het schotse woord voor dal, ligt nog een ander dal: Glen Etive. Heel anders, maar zeker zo mooi. En iets verder naar het zuiden bevindt zich een uitgestrekt drassig heidegebied, Rannoch Moor. Dit plateau, dat is bezaaid met kleine meertjes, is een van de meest onherbergzame en ongerepte natuurgebieden van Schotland.



Deze iconen van de Schotse Hooglanden zijn adembenemend, overigens niet alleen voor fotografen. Op een relatief klein en goed bereikbaar gebied zijn er heel veel mogelijkheden om het Schotse landschap te fotograferen, zowel in kleur als in zwartwit. En niet alleen het landschap, ook de Schotse luchten en het licht kunnen imposant zijn. We kunnen vergezichten fotograferen, maar ook op zoek gaan naar details en structuren.

De reis heb ik in samenwerking met de op fotoreizen gespecialiseerde reisorganisatie Nordic Vision samengesteld. Nordic Vision is de organisator en uitvoerder van de reis. Alle informatie over deze reis is te vinden op de site van Nordic Vision.


workshops 2