fotoreis - parijs stadslandschap - maart 2016

Article text


Locatie: Frankrijk - Parijs
Datum: 7 - 11 maart 2016

Parijs, stad van het licht en van de romantiek, en ook van kunst, cultuur en architectuur. Niet alleen een gewilde bestemming voor een vakantie, maar ook al eeuwenlang een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Grote fotografen werden en worden uitgedaagd tot het maken van beelden die hun eigen gevoel van de bruisende metropool weergeven. Ook wij gaan die uitdaging aan.

Miljoenen en miljoenen foto’s zijn er al van de stad gemaakt, maar voor velen blijft het nog steeds boeiend om zelf pakkende foto’s te maken. En dát kan tijdens deze fotoreis. We doen dat op de vertrouwde Nordic Vision-wijze: we gaan ons richten op een beperkt aantal locaties. Die doen we meerdere keren aan, zodat we ze beter leren kennen en gaan zien wat er fotografisch voor mogelijkheden zijn. Dat betekent dat je vanuit rust – en dat in een drukke stad! - op zoek gaat naar je gevoel en verbeelding.

WD-4863-20130305-2-2
WD-5357-20130308


Een locatie die we zeker zullen bezoeken is de Eiffeltoren. Andere mogelijke locaties zijn: de bruggen over de Seine, het l’Ile de la Cité – het oude hart van Parijs –, Montmartre of La Défense met zijn moderne architectuur. Er is geen vast programma, van dag tot dag bepalen we waar we naar toe gaan.

De reis heb ik in samenwerking met de op fotoreizen gespecialiseerde reisorganisatie Nordic Vision samengesteld. Alle informatie over deze reis is te vinden op de site van Nordic Vision. Nordic Vision organiseert deze reis.

WD-4963-20130306
WD-5163-20130307

workshops 2