fotoreis - noorwegen lofoten - maart 2016

Article text


Locatie: Noorwegen – Lofoten
Datum: 18 - 25 maart 2016 - VOLGEBOEKT

De eilandengroep Lofoten, boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen, is onder landschapsfotografen zeer populair en dat geldt zeker voor het zuidelijke deel. Het zuiden is absoluut een fotografische hotspot. Steile bergen reizen op uit de groene wateren van de fjorden, lieflijke rode vissershuisjes contrasteren met het ruige karakter van het landschap en rotsblokken op de stranden bieden volop fotografische inspiratie.



In deze fotoreis gaan we op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie, in zwart-wit en kleur. Omdat we voortdurend in de buurt van water zijn, zal water een belangrijke rol in de beelden spelen. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om alle beweging in het water te laten verdwijnen, maar er zijn ook situaties waar juist die beweging verbeeld kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte! En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn is er altijd een behoorlijke kans op het noorderlicht. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen en van een ontroerende schoonheid.

De reis heb ik in samenwerking met de op fotoreizen gespecialiseerde reisorganisatie Nordic Vision samengesteld. Alle informatie over deze reis is te vinden op de site van Nordic Vision. Nordic Vision is de organisator en uitvoerder van de reis.


workshops 2