fotoreis - portugal madeira - april 2016

Article text


Locatie: Portugal – Madeira
Datum: 21 - 28 april 2016

Madeira is een eiland in de Noord-Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en ten noorden van de Canarische eilanden. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, wat we onder andere terug vinden in de steile bergen en diepe valleien: een spectaculair en overweldigend landschap, omgeven door een blauwe zee. Maar het eiland is niet alleen bekend door zijn ruige bergen en mooie zee: vanwege de uitbundige begroeiing wordt het wel de Atlantische Tuin genoemd. Voeg daar een mild klimaat aan toe, en je hebt een fijne bestemming voor een afwisselende fotoreis.



In deze reis zullen we ons met name op de noordkust en het binnenland richten, weg van het drukkere zuiden. De ruige noordkust biedt een spektakel van blauw, groen en wit terwijl de nimmer aflatende oceaan vorm geeft aan iedere klip, baai en inham. Het binnenland wordt gekenmerkt door dichte bossen, hoge bergtoppen en de vaak voorkomende nevel; het binnenland kent een eigen microklimaat. Unesco heeft een groot gebied met laurierbossen uitgeroepen tot Werelderfgoed.

De reis heb ik in samenwerking met de op fotoreizen gespecialiseerde reisorganisatie Nordic Vision samengesteld. Nordic Vision is de organisator en uitvoerder van de reis. Alle informatie over deze reis is te vinden op de site van Nordic Vision.


workshops 2